INSPIRACE – RECEPTY NA VÍKEND
Krásný čtvrteční podvečer!
Dnes jsou v hlavní roli vajíčka a recepty opět rychlé a jednoduché, které zvládne každý :) Neznám snad nikoho, kdo by vejce neměl rád, takže snad vás recepty budou bavit tak jako mě. První recept je na snídaňová vajíčka trochu jinak - tedy vajíčka v nadýchaném župánku. Druhý recept je plněné masové muffiny - a plněné jak jinak než vajíčkovou směsí :)
Poslední fotku opět přikládám jako podporu a motivaci pro vás. Opravdu je to především na vás, jestli budete spokojení - protože štěstí opravdu začíná v našich hlavách!
VAJÍČKA V NADÝCHÁNÉM ŽUPÁNKU

Potřebujeme :
2 vejce - žloutky a bílky zvlášť
2 plátky vysokoprocentní šunky
Pažitku
Lžíci parmazánu
Sůl
Pepř
Postup:
Vajíčka rozklepneme a žloutky necháme každý ve své skořápce (prostě je nemícháme dohromady :D ). Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého lehce vmícháme na drobnou nakrájenou šunku, parmazán a nasekanou pažitku. Lehce opepříme a opravdu přidáme jen malinko soli. Z této směsi vytvoříme na pečícím papíře dvě hromádky, ve které uděláme lžičkou důlek. Takto dáme péct na 230 stupňů na 6-7 minut. Poté vyjmeme plech a do každého důlku nalijeme žloutek a dáme dopéct na 3 minuty na 230 stupňů.
PLNĚNÉ MASOVÉ MUFFINY


Potřebujeme (na asi 4 muffiny)
200g mletého hovězího masa
2 vejce
2 lžíce parmazánu (nebo jiného sýra)
Sůl
Koření - pepř, sušený medvědí česnek, sušený normální česnek, červená sladká paprika
Na ozdobu - špenát, rajčata
Postup:
Mleté maso osolíme, okořeníme a rukama prohněteme, aby se koření zapracovalo do masa. Formu na muffiny vymažeme kokosovým či jiným vhodným olejem. Mokrýma rukama vezmeme kousek masové směsi a vtlačíme ji do formy tak, aby vznikl košíček (do kterého následně budeme lít vajíčkovou směs). Vajíčka si vyšleháme do pěny. Pomalu zašleháme také parmazán a tuto směs vlijeme do masových košíčků. Na vrch přidáme nasekaný špenát nebo nakrájená cherry rajčátka. A pečeme přibližně 30 minut na 175 stupňů.
A opět se ve skupině Jíme a hubneme s Katchabou několikrát objevila otázka, jestli jíst celá vejce, kolik jíst vejcí denně a jestli je to vůbec zdravé. Takže opravdu se nebojte jíst CELÁ vajíčka klidně každý den. Plnohodnotnost vajec podle současných výzkumů zajišťuje právě spojení bílkových a žloutkových bílkovin. Žloutek obsahuje lecitin, což je látka, která zabraňuje vstřebávání většiny cholesterolu do krve. Takže směle do nich :D
Mějte krásný večer a užijte si pohodový víkend!
Vaše Katchaba
NEBOJTE SE JÍST - A HUBNOUT!
Článek najdete také na facebooku ve skupině Jíme a hubneme s Katchabou :)