INSPIRACE – RECEPTY NA VÍKEND
Krásný čtvrteční podvečer!
Kdo by neměl rád chleba ve vajíčku, že? Já ho jako dítě milovala a pamatuji si, že to byla vždy víkendová snídaně. A co si ho takhle udělat "vytuněnější"? :) Myslím, že u nás už se jinak ani dělat nebude. A baštila i Nelli, která toho teď moc nepojí, protože nás stíhá jedna nemoc za druhou. Ať žijí školky :D Druhý recept je na skvělý, vláčný citronový chlebíček s chia semínky. Je úžasný nejen ke snídani, ale například i k odpolední kávičce.

Jelikož se vám minule líbil motivační citát, tak vám sem dnes hodím další. Tenhle se mi opravdu hodně líbí a je tak pravdivý... Jakmile si tohle uvědomíte, uvidíte, jak se vám uleví, přestanete se stresovat tím, že jedné jdou kg dolů rychleji a vám pomaleji, že tamto jde lépe tamté a tamté zase ono. Prostě jste to JEN VY a jen na vás záleží!
HAM&CHEESE&EGG TOAST

Potřebujeme (na dva plněné toasty):
4 plátky celozrnného toastového chleba (lepší je takový ten veliký)
1 vejce
1 lžičku parmazánu
Sůl
Pepř
Vysokoprocentní šunku
Sýr - eidam 20% nebo mozzarellu
Postup:
Z plátků chleba odkrojíme kůrky. Šunku a sýr pokrájíme na menší kousky a položíme doprostřed jednoho plátku. Přiklopíme druhým plátkem toastu a okraje k sobě pořádně přimáčkneme. Poté obalíme ve směsi - vajíčko, parmazán, sůl, pepř. A na kapce ghí nebo jiného vhodného oleje opečeme z obou stran do zlatova. Podáváme se salátem z rukoly a rajčátek.
CITRONOVÝ CHLEBÍČEK S CHIA SEMÍNKY

Potřebujeme:
2 hrnky ovesných jemných vloček (asi 180g)
4 vejce
1 Milko jogurt (140g)
ŠťávU z jednoho citron
Kůru z jednoho citron
2 lžíce chia semínek
½ balíčku kypřícího prášku
Špetku soli
Lžíci medu
Sypkou stévii nebo flavdrops na doslazení
Postup:
Ovesné vločky rozmixujeme na mouku. Ve větší misce vyšleháme vejce s jogurtem, přidáme med a stévii nebo jiné vhodné sladidlo podle chutě, dále citronovou šťávu i kůru a promícháme. Potom přimícháme postupně rozemleté vločky, kypřící prášek a chia semínka a zamícháme, aby vzniklo těsto bez hrudek. Formu na chleba vymažeme máslem nebo kokosovým olejem a směs do ní nalijeme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů přibližně 30 minut. Před koncem zkuste chlebíček propíchnout parátkem, aby byl uvnitř dostatečně upečený (každá trouba přeci jen peče jinak J ).
Na závěr se vás zeptám, jaké bylo vaše nejoblíbenější jídlo v dětství? Jak už jsem řekla já, jedním z nich byl právě chleba ve vajíčku. Tak se pochlubte :)
Krásný zbytek dne vám přeji a užijte si víkend. My se s Nelli budeme léčit.
Vaše Katchaba
NEBOJTE SE JÍST - A HUBNOUT!
Článek najdete i na facebooku ve skupině Jíme a hubneme s Katchabou :)