INSPIRACE – RECEPTY NA VÍKEND

01.03.2018

Krásný čtvrteční podvečer!

Včera na mě vykoukly někde v počítači (ani jsem nevěděla, že tam jsou) fotky z dob minulých, kdy mi bylo jedno, co jím a piju...cvičení a sport jsem sledovala nanejvýš v televizi a prostě jsem byla pěkně oplácaná, věčně unavená, nespokojená a sama sobě protivná.....Co jsem tím chtěla říci? Je to jenom TVOJE cesta. Ostatní můžou jít s tebou, ale nikdo nemůže jít místo tebe! Někteří často skončí kvůli malému pokroku...Nechápajíc, že i malý pokrok je POKROK! Tak nesmutněte, že zrovna vám to nejde tak rychle jako jiným a nevzdávejte se! Pokud to opravdu moc chcete, dosáhnete všeho! :)

A opět k receptům! :) Dneska mám pro vás dvě svěží mňamky (už prostě přivolávám jaro a teplooo) a příprava opět rychlá a nenáročná. První recept je na raw dezert s borůvkami a musím říct, že zmizel rychlostí blesku. A v létě někde na zahrádce bude ještě víc famózní :D Druhý recept je na těstoviny s kuřecím masem ozvláštněné omáčkou z citronu a dalších ingrediencí. Tak vyzkoušejte a dejte vědět, jak chutnalo! J

BO(RAW)KOVÝ DEZERT

Potřebujeme:

1 zralé avokádo

1 banán

Hrnek borůvek (použila jsem mražené)

150g sušeného ovoce (já dala 100g švestek a 50g meruněk)

100g ovesných jemných vloček

Lžíci ořechového másla

Stévii (sypkou nebo tekutou podle chuti) či jiné vhodné sladidlo

Postup:

Vločky, sušené ovoce a ořechové máslo společně rozmixujeme. Tuto hmotu rovnoměrně namačkáme na dno formy vystlané pečícím papírem. Borůvky, avokádo a banán také rozmixujeme dohladka a dosladíme stévií (flavdrops nebo jiným sladidlem). Směs nalijeme na korpus. Na vrch můžeme dát ještě borůvky a dáme alespoň na půl hodinky do mrazáku. Před podáváním vytáhneme a necháme chvíli změknout.

BUCATINI S KUŘECÍM MASEM A CITRONOVO-ŠAFRÁNOVOU OMÁČKOU

Potřebujeme na jednu porci:

1 celý citron

4 lžíce olivového oleje

55g těstovin v syrovém stavu (já použila bucatini - macaroni)

150g kuřecích prsou (za syrova)

Parmazán

Hrašku nebo trochu žitné mouky

Sůl

Koření - pepř, šafrán

Postup:

Těstoviny uvaříme al dente. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme a lehce zaprášíme hraškou nebo moukou, aby zůstala šťavnatá. Z citronu naškrábeme asi lžíci tenkých proužků. Poté z citronu vymačkáme šťávu a smícháme ji i s kůrou s olivovým olejem a snítkou šafránu. Kuřecí prsa orestujeme na ghí (přepuštěné máslo) nebo kapce vhodného oleje do zlatova. Poté je zalijeme připravenou marinádou a chvíli povaříme. Nakonec vmícháme uvařené těstoviny. Na talíři posypeme parmazánem.

Krásný večer přeji a užijte si víkend - mělo by se konečně oteplit!

Vaše Katchaba

NEBOJTE SE JÍST - A HUBNOUT!

Článek také najdete na facebooku ve skupině Jíme a hubneme s Katchabou