INSPIRACE – RECEPTY NA VÍKEND

22.03.2018

Krásný čtvrteční podvečer všem!

Prvně bych vás chtěla srdečně pozvat na mou autogramiádu knihy NEBOJTE SE JÍST - A HUBNOUT! v Českých Budějovicích, která se bude konat 5.4. (čtvrtek od 17 hodin v prodejně Kosmas) a všechny moc ráda uvidím a pokecám :) Více o autogramiádě zde:

https://www.facebook.com/events/221684681742000/

A dnes tu pro vás mám opět dva tipy na zdravé dobroty - jednu sladkou a jednu slanou. První je recept na sušenky z kokosové mouky, kešu máslem a jahodami. Už při pečení se mi sbíhaly sliny, jak se bytem linula vůně kokosu :) A druhý recept je na kedlubnovo-bramborovou polévku se šmakouními chipsy. Přemýšlela jsem, jak si do polévky, kde je zelenina a sacharidy, také přidat bílkoviny. A tak mě napadl šmakoun - a musím říct, že to bylo výborné! A i moje malá dlabala o sto šest! :D

A na závěr tu pro vás mám tip na super cvičení na doma, ke kterému potřebujete balon, ale cviky jsou velmi účinné (vážně to není vůbec sranda :D) a posilování středu těla je jedno z nejdůležitějších cvičení vůbec. Zde je odkaz:

https://www.youtube.com/watch?v=zusUksw6rLE

SUŠENKY Z KOKOSOVÉ MOUKY S KEŠU MÁSLEM A JAHODAMI

Potřebujeme (na 7-8 sušenek):

50g kokosové mouky

10g jemných ovesných vloček

15g vanilkového proteinu

1 vejce

8-10 lžic nízkotučného mléka (těsto nesmí být tekuté)

½ lžičky prášku do pečiva

Stévii na doslazení

Kešu máslo

Hrst čerstvých jahod

Postup:

Smícháme mouku, vločky a protein. Přidáme vejce a mléko a důkladně promícháme. Těsto nesmí být tekuté, ale ani drolivé (tak akorát lepkavé). Dosladíme stévií podle chuti. Na plech položíme pečicí papír a lžící tvoříme sušenky. Vrch pocákáme kešu máslem a posypeme kousky jahod. Pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů asi 20-25 minut.

KEDLUBNOVO-BRAMBOROVÝ KRÉM SE ŠMAKOUNÍMI CHIPSY

Potřebujeme (na 2-3 porce):

1 větší kedluben

3 - 4 středně velké brambory

Cibuli

Máslo

Sůl

Koření: pepř, sušený medvědí česnek, granulovaný česnek, kmín, mleté nové koření

Šmakoun Mexiko (dva válečky - 200g)

Sýr eidam 20% na posypání

Postup:

Kedluben i brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme ji v hrnci na kousku másla a kapce olivového oleje. Přihodíme kedluben a brambory a chvíli orestujeme. Zalijeme vodou tak, aby hladina byla přibližně 2 cm nad zeleninou. Osolíme a okořeníme a necháme vařit, dokud nebude zelenina měkká. Mezitím si nakrájíme šmakouna na tenká kolečka, která poklademe na plech vystlaný pečicím papírem a každé kolečko posypeme trochou nastrouhaného sýra. Pečeme v troubě na funkci grilu asi 10 - 12 minut do zlatova. Jakmile bude zelenina v polévce měkká, odstavíme ji z plotny a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přilijeme případně vodu, pokud nechceme polévku příliš hustou a ještě dochutíme. Podáváme s chipsy.

Mějte krásný večer a užijte si víkend!

Vaše Katchaba

NEBOJTE SE JÍST - A HUBNOUT!

Článek najdete také na facebooku ve skupině Jíme a hubneme s Katchabou :)